Chinesebieslook(chinsuàn)iseenwinterhardeplantuitdelookfamilie(Alliaceae)enheeftgrof,platblad.Hetisteherkennenaandegroenestrepenopdestervormigebloemen. De stervormige bloemen zijn bij elkaar geclusterd tot een fraai wit bloemscherm. Allium tuberosum bloeit in de periode mei - augustus en wordt ca. 40-50 cm. hoog. Von Kurt Stüber [1] - caliban.mpiz-koeln.mpg.de/mavica/index.html part of www.biolib.de, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8404 - Von Kurt Stüber [1] - caliban.mpiz-koeln.mpg.de/mavica/index.html part of www.biolib.de, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8403 - Von Taraxacumseeds - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22984074
Opkweken
Alliumtuberosumstaatgraagingoedetuingrondopeenzonnigeplaatsenniettenat.Vermeerderingdoorzaaienenscheurenvandepollen.Omdathetbovengrondsedeel’s winters afsterft evt. enige pollen oppotten en binnen verder opkweken. De zgn. gele Chinese bieslook is dezelfde plant, maar dan gebleekt opgekweekt.
Hetlijktergveelopgewonebieslook,maarhetheefteenzachteknoflooksmaak,waardoorhetkandienenalsvervangervanknoflook.Gebruikdejongedunnestengels,dikkere stengelshebbendeneigingtaaiteworden.Hetwordtmetnamegebruiktinde Aziatischekeukenwaarookdebloemeningerechtenwordengegeten.Integenstellingtotgewone bieslook, kan Chinese bieslook wel worden meegekookt of gestoofd:•gesneden in stukken van ca. 5 cm. in salades, ragouts, sauzen, dressings of in roerbakgerechten;•ongeopende bloem door een bakbeslag gehaald, gefrituurd en geserveerd met een saus;•bloem: als garnering.
PARI-DAEZADe Verborgen Tuinen van Dick en Jeannette Vonhof
Chinesebieslook(chinsuàn)iseenwinterhardeplantuitde lookfamilie(Alliaceae)enheeftgrof,platblad.Hetisteherkennen aandegroenestrepenopdestervormigebloemen.Destervormige bloemenzijnbijelkaargeclusterdtoteenfraaiwitbloemscherm. Alliumtuberosumbloeitindeperiodemei-augustusenwordt ca. 40-50 cm. hoog. Von Kurt Stüber [1] - caliban.mpiz-koeln.mpg.de/mavica/index.html part of www.biolib.de, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8404- Von Kurt Stüber [1] - caliban.mpiz-koeln.mpg.de/mavica/index.html part of www.biolib.de, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8403- Von Taraxacumseeds - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22984074
Hetlijktergveelopgewonebieslook,maarhetheefteenzachte knoflooksmaak,waardoorhetkandienenalsvervangervan knoflook.Gebruikdejongedunnestengels,dikkerestengels hebbendeneigingtaaiteworden.Hetwordtmetnamegebruikt indeAziatischekeukenwaarookdebloemeningerechten wordengegeten.Integenstellingtotgewonebieslook,kanChinese bieslook wel worden meegekookt of gestoofd:•gesnedeninstukkenvanca.5cm.insalades,ragouts, sauzen, dressings of in roerbakgerechten;•ongeopendebloemdooreenbakbeslaggehaald,gefrituurd en geserveerd met een saus;•bloem: als garnering.